Skip to main content

Als installateur van zonwering kan ik u helpen om een oplossing te vinden voor het creëren van de juiste atmosfeer in uw thuis. Er zijn verschillende stijlen en soorten zonwering die u kunt gebruiken om uw tuin, terras of balkon te beschermen tegen de zon. In deze blog zal ik meer vertellen over de beschikbare opties.

  • Rolluiken: Rolluiken zijn een van de meest populaire soorten zonwering. Ze kunnen worden gebruikt om de temperatuur in uw huis te reguleren en om privacy te bieden. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal, waardoor ze uw woning beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Daarnaast bieden ze een hoog niveau van beveiliging tegen inbraak.
  • Markiezen: Markiezen zijn een andere veelgebruikte optie. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal en bieden dezelfde voordelen als rolluiken. Ze zijn echter een stuk duurder en zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor ze een mooie aanvulling kunnen zijn op uw interieur.
  • Vouwgordijnen: Vouwgordijnen bieden privacy en bescherming tegen de zon. Ze zijn gemaakt van lichtgewicht materiaal, waardoor ze makkelijk te verplaatsen zijn. Ze kunnen worden gebruikt om de temperatuur in uw huis te reguleren en om privacy te bieden.
  • Zonneschermen: Zonneschermen zijn gemaakt van stevig materiaal en bieden een hoog niveau van bescherming tegen zonlicht. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor ze een mooie aanvulling kunnen zijn op uw tuin of terras.
  • Zonweringdoeken: Zonweringdoeken zijn een andere populaire optie. Ze zijn gemaakt van sterk materiaal en bieden een hoog niveau van privacy. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor ze een mooie aanvulling kunnen zijn op uw thuis.

Voordelen van goede zonwering

Elk type zonwering heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Uitvalschermen zijn bijvoorbeeld een van de meest voorkomende soorten zonwering voor buiten. Knikarmschermen zijn grote schermen die ondersteund worden door uitvouwbare knikarmen. Screens en rolluiken zijn tegenwoordig behoorlijk populair. Markiezen zijn een goede keuze als je de zon uit je kamer wilt houden en je woning een nostalgische uitstraling wilt geven. Zonwerende Shutters zijn een stijlvolle en praktische keuze voor binnenzonwering. Alles heeft voordelen en nadelen maar over het algemeen geldt:

 

  • Het blijft binnen lekker comfortabel.
  • Extra sfeer in en rond je huis.
  • Besparen op de energierekening.
  • Meer privacy in huis.
  • Zonwering kan inbraakwerend zijn.

Trends van 2023/2024: elektrische bediening

Elektrische zonwering is een populaire keuze omdat het gemakkelijk te bedienen is. Je kunt de zonwering openen en sluiten met een afstandsbediening of een schakelaar. Sommige elektrische zonweringen hebben zelfs een automatische functie die de zonwering opent en sluit op basis van de hoeveelheid zonlicht die binnenkomt. Een van de merken in Nederland die dit soort producten levert is Somfy.  Dit is handig omdat je de zonwering niet handmatig hoeft te bedienen en het bespaart energie omdat je de zonwering niet onnodig open laat staan. Er zijn verschillende soorten elektrische zonweringen, waaronder elektrische zonneschermen, terrasoverkappingen, knikarmschermen, zonwering voor de veranda, zonwering voor de pergola en vrijstaande zonwering.