Skip to main content

Screens zonwering zijn een van de populairste soorten zonwering van dit moment. Er is een groot scala aan raamdecoratie en zonwering, waaronder zonneschermen, gordijnen, screens en shutters. Al deze soorten zonwering heeft zijn eigen voordeel en nadeel. Klassieke rolgordijnen zijn strak, maar ze kunnen snel saai worden. Een duo-rolgordijn ziet er lekker speels uit, maar kan teveel licht doorgeven en een weinig verduisterend effect hebben. Screens zonwering en shutters hebben ook voor- en nadelen. Ben je benieuwd naar de De voordelen van shutters? Lees het in deze blog!

Isolerend effect

De voordelen van shutters zijn onder andere dat ze een isolerend effect hebben. Ze zijn erg elegant en lijken stijlvol in je woning, maar ook je portemonnee is je dankbaar als je ervoor kiest shutters aan te schaffen. Deze soort raamdecoratie heeft namelijk een isolerende functie, waardoor de zomerse hitte buiten blijft, en de kilte in de winter ook buiten blijft. Je kunt dus gerust je verwarming aanzetting en genieten van de warmte met een beker chocolademelk. Zonder de voordelen van shutters verdwijnt de warmte namelijk weer door de ramen naar buiten.

Voor ieder wat wils

Er zijn veel verschillende soorten Screens zonwering. Je hebt ze in verschillende maten, waaronder 50mm en 63mm. Hierdoor is er voor elk raam wel een geschikte maat re vinden. Ook kun je de screens zonwering in verschillende kleuren kopen. Meestal kun je kiezen uit een ruim assortiment van 20 kleuren. Tenslotte is het zelfs mogelijk om je raamdecoratie helemaal zelf uit te kiezen en alles handmatig samen te stellen, zoals op welke kant de bediening moet zitten en hoe het koord knoop eruitziet.

Creëer een mooie lichtinval met shutters

De voordelen van shutters zijn ontelbaar. Je kunt er onder andere een mooi lichteffect in je woning krijgen. Door de koorden van de shutters te verstellen bepaal je helemaal zelf hoeveel licht je binnenlaat.