Skip to main content

Je kledingkast opruimen kan nog best een hele klus zijn en het is begrijpelijk dat je hier erg tegenop kunt zien. Ga daarom gestructureerd te werk en wees ook zeker niet bang om kledingstukken weg te gooien als je deze nooit draagt. Probeer de lol ervan in te zien door een lekker muziekje op te zetten en niet alleen je kledingkast, maar ook je hoofd leeg te maken. Met al die extra ruimte is er genoeg plaats voor een mooie bureaustoel. Nadat je klaar bent voel je je zeker weten helemaal opgelucht en voldaan!

Neem afscheid van kledingstukken die je nooit draagt

De eerste stap in het kleding opruim process is het weggooien van kledingstukken die je nooit meer aan hebt. Maar, hoe weet je nou zeker dat dit het geval is? Ons advies is om gebruik te maken de omgekeerde hanger techniek. In een bepaalde tijdsperiode (bijvoorbeeld een of twee maanden) ga je de kleren die je aan hebt gehad omgekeerd terug hangen in je kast. Uiteindelijk kun je dan zien welke kleren je vaak draagt en welke niet echt van toegevoegde waarden zijn.

Heb je alleen maar lades in je kledingkast? Geen probleem. In dat geval haal je je kledingkast leeg en sorteer je de items op kledingstukken die je vaak draagt en/of gehecht aan bent, kledingstukken die je nooit meer draagt en kledingstukken die je nooit gedragen hebt. Je bewaart nu alleen de eerste stapel en de rest kun je weggeven aan een goed doel of aan vriendinnen. Als ook het bed toe is aan vervanging is het een idee om een keer naar een boxspring aanbieding te kijken.

Maak gebruik van een goede organisatie

Nu je alle overbodige kledingstukken uit je kast hebt verwijderd is het tijd om over te stappen op het organiseren van je kledingkast. Het makkelijkste is om hierbij gebruik te maken van een goede organisatie. Kledingstukken waarvan je weet dat ze snel kreuken hang je aan een kledinghanger zodat ze minder kwetsbaar zijn.

Voor het inrichten van de lades in je kledingkast is het handig om kledingstukken eerst te groeperen. Je maakt bijvoorbeeld een stapel lange broeken, een stapel truien, een stapel t-shirts, enz. Als je hiermee klaar bent plaats je de stapels die je de komende tijd het meeste nodig zult hebben op ooghoogte. In de winter zul je waarschijnlijk de stapels broeken en truien het meeste nodig hebben terwijl dit in de zomer bijvoorbeeld de stapels t-shirts en korte broeken zijn.

Gebruik alle beschikbare ruimte

Door extra planken, laden of vakken in je kast toe te voegen kun je gemakkelijk verschillende afdelingen in je kast creëren waardoor je optimaler gebruik kunt maken van alle ruimte. Ook kun je speciale opberg bakken kopen waar je bijvoorbeeld ondergoed of accessoires zoals riemen in kwijt kunt. Op deze manier blijft alles lekker geordend en verspil je in de ochtend ook geen tijd aan het zoeken naar kledingstukken.

Door bovenstaande tips toe te passen creëer je in een handomdraai een opgeruimde en overzichtelijke kledingkast. Je zult nooit meer lang hoeven zoeken naar je favoriete kledingstukken en met alle items die je nooit meer draagt maak je iemand anders super blij! Ga daarom lekker aan de slag en neem bij vragen contact met ons op. We helpen je graag!