Skip to main content

Je bent op zoek naar een mooie nieuwbouwwoning of je hebt net gekozen voor een van de nieuwbouwwoningen in de omgeving van Utrecht. Dan is het tijd voor het uitzoeken van de rest van de onderdelen om jouw nieuwe huis in Utrecht of omgeving om het helemaal compleet te maken. Een van die zaken is het kiezen van de juiste rolgordijnen! Dit is vaak makkelijk gezegd dan gedaan en je wilt er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Hieronder daarom een aantal tips die je helpen bij het uitzoeken van de juiste rolgordijnen.

Overzicht hulplijst bij vinden van de juiste rolgordijnen

Het eerste waar je op moet letten is de locatie waar je rolgordijnen in je nieuwbouwwoning komen. Komen ze in de slaapkamer of juist in de woonkamer? In de slaapkamer is het belangrijk dat het goed donker kan worden, zodat jij uitgerust wakker kunt worden in de ruimte. Maar is dit in de woonkamer wel net zo belangrijk? Denk ook vooruit. De zolderkamer gebruik je nu misschien niet als slaapkamer, maar wanneer de familie in de toekomst wordt uitgebreid dan kan dit wel het geval zijn.

Naast het soort ruimte zijn er andere zaken die van belangrijk zijn voor de juiste rolgordijnen. Denk aan de kleur en het type. De kleur moet uiteraard overeenkomen met de kleuren in de rest van de ruimte. Daarbij hoeft het niet exact dezelfde kleur te zijn, maar moeten ze met elkaar matchen. Met het type rolgordijn wordt bedoeld dat je de juiste maten kiest. Ieder rolgordijn heeft een typenummer. Met het typenummer kun je controleren of je de juiste afmetingen hebt, maar dit kun je altijd navragen bij de winkel waar je de rolgordijnen koopt.

Let tot slot op het merk dat je koopt. Je wilt dat de rolgordijnen nog een lange tijd meegaan en zeker in het geval van een nieuwbouwwoning. Hoewel dit aan het begin lastig is om te zien zal je bij lagere kwaliteit gordijnen na verloop wel snel een verschil zien.