Skip to main content

Het verkopen van een commercieel onroerend goed kan een moeilijk proces zijn, omdat het niet zo eenvoudig is als het verkopen van een woning. Er zijn veel redenen om een commercieel onroerend goed te verkopen en een van de meest voorkomende redenen is dat de eigenaar heeft besloten andere interesses na te streven en dat hun zakelijke behoeften moeten veranderen. Er kunnen ook verschillende fiscale gevolgen zijn voor de verkoop van een commercieel onroerend goed, vooral als het eigendom is van een persoon die een ander residentieel onroerend goed bezit. De beslissing om te verkopen hangt af van elke individuele omstandigheid, bijvoorbeeld of ze het gebouw nog steeds willen bezitten of dat ze het geld van de verkoop voor andere doeleinden nodig hebben. Wanneer het tijd is om uw bedrijfspand te verkopen, moet u ervoor zorgen dat het in de best mogelijke staat verkeert. Het is belangrijk om gelijke tred te houden met de markt en ervoor te zorgen dat uw woning voldoet aan de eisen van vandaag.

Voordelen van het verkopen van een bedrijfspand

Een commercieel onroerend goed is misschien niet zo glamoureus als een huis of een flat, maar het kan u veel voordelen opleveren. Om te beginnen kan commercieel vastgoed lucratiever zijn dan woningen. De verkoopprijs is meestal veel hoger en de verhuurmogelijkheden zijn ook veel diverser. U kunt bijvoorbeeld het bedrijfspand van uw bedrijf overnemen en er kantoren voor uw medewerkers van maken. Op deze manier vermijdt u het gedoe van het creëren of huren van een kantoorgebouw om in te werken en houdt u ook de winst van het verhuren van kantoorruimte aan andere bedrijven in de omgeving.

Hoe kies je de juiste makelaar?

Als u bedrijfspanden wilt verkopen, heeft u een makelaar nodig. Een van de meest voorkomende vragen is: hoe kiest u de juiste zakenmakelaar? Een makelaar in onroerend goed, of zakelijke makelaar, is een persoon die helpt bij het kopen of verkopen van commercieel onroerend goed. Om de juiste makelaar in commercieel onroerend goed te vinden, moet u weten wat ze doen en hoe ze werken. Veel mensen denken dat een zakelijke makelaar iemand is die uw activa op de markt te koop aanbiedt. Dit kan niet verder van de waarheid zijn. Het is de taak van een zakelijke makelaar om u te helpen uw commercieel onroerend goed te verkopen en er meer waarde voor te krijgen. Ze rekenen een commissie van 10% van de verkoopprijs, maar deze vergoeding kan variëren afhankelijk van of u met een aankoopmakelaar of een verkoopmakelaar in zee gaat. De conclusie is dus dat je bij het pand verkopen kun je beter een goede makelaar inschakelen.