Skip to main content

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn vaak van stof en zijn in vele verschillende kleuren verkrijgbaar. Vaak worden ze op maat gemaakt en zijn meestal een van de voordeligere keuzes als het gaat om raamdecoratie. Ze zijn strak en praktisch en zelfs makkelijk om zelf te bevestigen! Het grootste voordeel is misschien nog wel dat ze weinig ruimte in gebruik nemen.

Waarom kiezen voor rolgordijnen?
Rolgordijnen zie je vaak terug op slaapkamers omdat ze in feite weinig licht doorlaten. De reden hiervoor is dat de zijkanten van de rolgordijnen of het hele raam ruim bedekken, of omdat de zijkanten in een soort rails worden geplaatst waardoor er echt geen licht meer langs kan. Daarnaast zijn rolgordijnen vaak ook de favoriet voor studenten. De rolgordijnen zijn voordelig, maar zien er zeker niet goedkoop uit!

Rolgordijnen op maat

Vaak worden rolgordijnen op maat gemaakt. Dat is ideaal, want dan hoef je zelf niet te knutselen om het gordijn in elkaar te zetten. Wanneer de gordijnen te groot zijn worden ze bijgesneden op maat, maar wanneer de gordijnen te kort zijn, dan worden er twee gordijnen in het midden iets over elkaar heen gelegd en aan elkaar gemaakt. Hierdoor zie je in het midden een kleine afdruk waar de gordijnen over elkaar heen liggen.

Rolgordijnen in verschillende kleuren

De kleuren die mogelijk zijn variëren naast de mogelijke kleuren ook nog in het effect van lichtdoorlatend of verduisterend. Vaak kan je bij het bestellen van raamdecoratie ook een kleuren staaltjes met voorbeelden van de kleuren, stoffen of andere materialen toesturen, zodat je thuis kunt testen hoe de kleuren bij de rest van het huis passen.

Welke alternatieven zijn er?

Duo rolgordijnen
Deze gordijnen bestaan verschillende banen die je zelf kunt verschuiven om op deze manier zelf de lichtinval en privacy te regelen. Ook bij deze gordijnen is het mogelijk om ze verduisterend te maken.

Meer informatie

Plissé
Plisségordijnen zijn veelzijdige sfeermakers en vrijwel overal toepasbaar! Met een Plissé kan je voor een natuurlijke lichtinval in je kamer zorgen.

Meer informatie

Jaloezieën
Voor een moderne of strakke uitstraling wordt er vaak gekozen voor horizontale jaloezieën. Ze zijn helemaal van deze tijd en staan ook heel fraai op kleinere ramen!

Meer informatie

Meer informatie over raamdecoratie

Indien je nog meer informatie wilt hebben over raamdecoratie, neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina! We helpen je graag.